Vinogradništvo in vinarstvo Vehovar

Lokanja vas 13, 2310 Slovenska Bistrica

Telephone

+386 (0)2 818 16 35, +386 (0)41 406 213, +386 (0)31 780 547

V idiličnem osrčju SV Štajerske, kjer se razprostira Dravska dolina leži Slovenska Bistrica s staro vinsko tradicijo, ki je že v 16. stoletju krojilo usodo vinske trgovine tistega časa. Še danes se okoli mesta vzpenjajo griči z okoli 160 ha vinogradov, ki predstavljajo zaokrožene komplekse z izjemno lepim krajinskim vzorcem.

Tukaj se nahaja vinogradniška družina Vehovar, katera z srcem, tradicijo in ljubeznijo do vina in trte prideluje vrhunska vina na štajerskem koncu. 20 hektarjev prvovrstne zemlje, ugodna lega stalno obsijana s soncem in topli veter, so ključni dejavniki njihovih vinogradov v Ritoznoju in okolici.

Vizija
Svetu želimo prikazati vrhunska vina, ki so plod štajerskega vinorodnega območja, katero omogoča pridelavo sladke žlahtne kapljice. Svoje pridelke želimo potisniti do vrhunske kvalitete z najmodernejšo vinarsko tehnologijo. Želimo si povečati našo prepoznavnost izven meja in pokazati odprtost podpohorskih ljudi ter čar tamkajšnjega vrhunskega vina. Prav tako žlahtne sladko sveže kapljice.

Posebnost
"Le dobro vino lahko z užitkom pijemo, le taprava kapljica bo razveselila prijatelje in ljubitelje, ki bodo obiskali našo vinsko klet".

Vina Vehovar spadajo v vinorodni okoliš Štajerska Slovenija, kateri je največji okoliš v Sloveniji s kar 8685 ha najboljših vinogradniških leg. Posebno pozornost posvečamo pridelavi belih sort vina, katera so suha, polsuha, polsladka, izbor, ter vse do suhega jagodnega izbora in rdeče sorte Modra Frankinja. Danes v vinski kleti polnimo vrhunska buteljčna vina (v steklenicah 0,375; 0,5; 0,75 L), ter steklenice kapacitete (1L) kakovostnega vina.

Serija proizvodnje je razdeljena po posameznih sortah različnih letnikov. Saj ima vsaka sorta v posameznih letinah, svoje edinstvene okuse in arome, ki dajejo vsakemu letniku poseben in edinstven čar vina. Dobra vina so rezultat trdega dela v vinogradu čez celo leto. Pri zorenju žlahtne kapljice poskušamo ohranjati tradicijo pridelave po naravni poti. Kar se vidi v klimatsko kontrolirani fermentaciji, katere rezulat so vina z naravno aromo, cvetlico in pristnega okusa ter primernim razmerjem med sladkorjem, kislino in alkoholom. Skozi vino se doživi pristni prstni odtis narave, kar okuševalci zaznajo v požirkih vina, naravo in vinograde, ter zaznajo vinogradnikov in vinarjev odnos do te žlahtne dobrine.

Kako do nas
Vinska klet Vehovar se nahaja v Modražah 22a, 2319 Poljčane, to je 10 km izven Slovenske Bistrice. Če nas želite obiskati, smo vam vedno na voljo, kjer vas z spremstvom pripeljemo do samih vrat kleti.

Vehovar slika

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem