Pivnica UNION

Celovška cesta 22, 1000 Ljubljana

Telephone

+386 (0)1 471 73 35

"Ideja za postavitev lastne pivnice se je rodila že pred mnogimi leti, vendar so razmere na trgu v zadnjih desetletjih vedno narekovale drugačne poslovne prioritete. V tem letu 150. jubileja Pivovarne Union smo se kljub težkim tržnim razmeram odločili, da projekt izpeljemo, in prestolnica je dobila čudovito pivnico svojega največjega pivovarja. Zavedamo se, da s tem Ljubljani nismo ponudili samo še enega prostora za druženje, ampak veliko več. S pivnico bomo lahko udejanjali svoje poslanstvo dvigovanja kulture pitja piva ter povezovanja piva s pivsko kulinariko," pravi mag. Dušan Zorko.

Gradnja pivnice je potekala od meseca maja 2014. V tem času je stara sladarna, ena najstarejših in spomeniško zaščitenih industrijskih stavb v Ljubljani, dobila novo podobo, a pri tem ohranila svojo dušo. Pivnica tako preseneča s sodobnim interierom, prežetim z arhitekturo industrijskega časa, in je tako za Ljubljano pomembna pridobitev tudi za turiste, še posebej, ker je neposredno povezana tudi s Pivovarskim muzejem. Ta je v stavbi stare sladarne odprt že vse od leta 1986, zato je bila tudi izbira prostora za pivnico v pritličju te stavbe logična izbira.

Pivnica Pivovarne Union je rezultat dela širše projektne skupine, ki jo je vodil Andrej Varšek, kot vodja izgradnje projekta Pivnice. Pri oblikovanju celostne grafične podobe je Pivovarna Union sodelovala še z Gigo dizajnom, arhitekta na projektu pa je bila Eva Hrovatin iz Das biro studia.

VSE OB SVOJEM ČASU
Praznujete rojstni dan?
Ste v službi napredovali?
Ne želite zamuditi Lige prvakov?
Ali pa želite le v miru spiti pivo s prijatelji?

Rezervacije sprejemamo na telefonski številki 01 47 17 335 od ponedeljka do petka med 11. in 18. uro ali te preko spletne aplikacije.
Rezervacija je možna ob naročilu hrane. Rezervirate lahko mizo za najmanj 4 osebe.

Mizo je mogoče rezervirati za čas kosila ali večerje – rezervacije sprejemamo za termine do 20. ure zvečer.
Mizo je mogoče rezervirati najkasnje 3 (tri) dni v naprej.
Za večje skupine (nad 12 oseb) se, prosimo, obrnite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. , da vam bomo lahko pripravili ponudbo ter se dogovorili o podrobnostih vašega obiska.

V primeru velikega povpraševanja si pridržujemo pravico do spremembe sedežnega reda in menjave izbrane mizo za katero koli drugo v Pivnici.

Na zdravje!

PivnicaUNION_foto.jpg

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem