Planinsko društvo Cerkno

Pot na Zavrte 26, 5282 Cerkno

Telephone

+386 (0)31 615 245

Član PD lahko postane vsakdo, ki sprejema pravila in program društva ter prostovoljno poda pristopno izjavo.

V planinskem društvu Cerkno plačate članarino Katarini Filipič, tel. 031 615 245 v pisarni planinskega društva Cerkno. Pri vnosu podatkov v informacijski sistem po potrebi sodeluje še Marko Derlink kot društveni administrator informacijskega sistema "Naveza".

Planinski dom na Poreznu 1585m

Planinski dom na Poreznu je le 10 minut pod vrhom (1630m). Spodnji del objekta je prenovljena italijanska kasarna, zgorni del pa je bil dograjen med letoma 1980-1984. V domu je kuhinja, dve jedilnici s 70 sedeži, dva notranja in dva zunanja stranišča, dve tuš kabini s toplo/hladno vodo, v zgornjem delu pa je 8 sob (od 2 do 6 ležišč) - skupaj 34 ter skupna ležišča (26). V planinskem domu lahko torej prenoči najmanj 60 planincev. V domu je tudi mobilni telefon (051 615 245). Od leta 1996 naprej je dom napajan z električno energijo iz solarnega sistema, tako da je postal agregat samo še rezervni vir napajanja. Dom je običajno stalno odprt od zadnjega tedna v juniju pa do približno sredine septembra, izven poletne sezone pa je lahko odprt v primeru lepega vremena tudi ob vikendih, vendar se je dobro prej o tem prepričati (tel. številke glej pod informacije).

Koča na Črnem vrhu nad Novaki (1245 m) (opis delno povzet po planinski zvezi Slovenije)

  • Gorski predel Julijske Alpe
  • Filipič Katarina 05 3776 275
  • E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • Kategorija 3
  • Ležišča v sobah 8
  • skupna ležišča 0
  • zimska soba 0
  • Sedeži v jedilnici 200

Koča stoji na prisojni strani malo pod vrhom Črnega vrha (1291 m). PD Cerkno je leta 1957 prevzelo v upravljanje nekdanje italijansko vojaško poslopje in ga preuredilo v planinsko postojanko; kočo so odprli 2. junija 1957. Leta 1960 so napeljali elektriko, leta 1962 pa so postojanko obnovili in na novo opremili. Ko se je na Črnem vrhu razvilo tudi smučarsko središče, je PD Cerkno zadržalo za planinsko postojanko desno tretjino poslopja, ga obnovilo in posodobilo. V sredini je restavracija, last Hotela Cerkno, leva tretjina je lovski dom. Za restavracijo skrbi v poletni sezoni PD Cerkno. Koča je odprta od začetka junija do konca septembra ob sobotah, nedeljah in praznikih, v zimski sezoni pa vsak dan.V restavraciji je 200 sedežev in točilni pult. V koči je v gostinskem prostoru 30 sedežev, toliko pa tudi pri mizah pred kočo; v dveh sobah so 4 postelje; WC, umivalnica in prha s toplo in mrzlo vodo; gostinska in spalne prostore ogrevajo s pečmi; tekoča voda, elektrika.

PDCerkno_foto.jpg

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem