Vina Dornberg

Zalošče 29 D, 5294 Dornberk

Telephone

+386 (0)5 301 76 88

Vinorodna dežela Primorska se lahko ponosno postavi s širnimi okoliši, ki vsak po svoje prispevajo k odličnim potezam značaja primorskih vin. V srcu enega od njih, Vipavskega, se je pred desetimi leti pogumno postavila na noge zasebna vinarska družba.

V prijetni vasici Zalošče pri Dornberku, obdani z vinogradi, na eni strani dvignjeni nad reko Vipavo, z druge strani pa zavetniško zaščiteni z obronki Krasa, trta lepo uspeva. Kamninsko podlago sestavlja fliš ter menjajoče se plasti peščenjaka in laporja, ki hitro preperevajo. Tako nastaja debela prst, bogata z minerali. Milo submediteransko podnebje, ki se v teh krajih kaže z obilico sonca in dovolj padavinami, se tu srečuje z ostrimi zobmi burje...

Blagovna znamka VINA DORNBERG je ena prvih, ki temelji na znanju in dragocenih izkušnjah. Z vrhunskimi vini je kmalu našla pot do poznavalcev in ljubiteljev žlahtne kapljice. S sodelovanjem na ocenjevanjih in sejmih redno potrjuje svojo naravnanost k ustvarjanju visoko kvalitetnih in vrhunskih vin.

Svojo prepoznavnost utrjuje na različnih prireditvah, pri katerih nastopa tudi v vlogi pokrovitelja. Posebne pozornosti so že bili deležni slovenski kajakaši, smučarji, skakalci, novinarji, gostinci, turistični delavci in mnogi drugi.

Vrhunska vina VINA DORNBERG naročajo gostje številnih uglednih restavracij in hotelov na Goriškem, Gorenjskem, Štajerskem in v Ljubljani.

VinaDornberg slika

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • Fax: +386 (0)5 301 76 87

Facebook

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem