Razkriški kot

TIC Razkrižje, Šafarsko 42, 9246 Razkrižje

Telephone

+386 (0)2 584 99 12

Razkriški kot skriva mnogo  naravnih in kulturnih biserov, njegova največja vrednost pa so domačini, ki slovijo po preprostosti, gostoljubnosti ter bogatih, ohranjenih šegah, običajih in navadah. Ohranjenost te dediščine se odraža v številnih predstavitvah, dogodkih, kulinaričnih posebnostih, dobrih vinih ter ohranjanju tradicionalnih obrti.

 Pot Kulturne in naravne dediščine Razkriški kot vam omogoča podrobno seznanitev z lokalnimi naravnimi in kulturnimi znamenitostmi, od prikaza življenja pred 5500 leti v prazgodovinski naselbini Gradišče, ogleda mejnih kamnov iz 17. in 18. stoletja, Romarske cerkve Sv. Janeza Nepomuka in ogleda mesta spopadov v obrambi slovenske samostojnosti in neodvisnosti, do obiska biserov naravne dediščine Ivanov izvir, za katerega mnogi ljudje verjamejo v zdravilno moč izvirske vode, ki bi naj pomagala pri izboljšanju počutja, zdravilnih energijskih točk, sotočja rek Ščavnice in Mure. Med samim sprehodom po Razkriškem kotu se lahko podrobno seznanite z lokalno obrtjo in ohranjenim izročilom. Na voljo so vam prikazi kovaške obrti ter kolarska, dimnikarska, »zdenčarska« in »šoštarska« zbirka.  Zanimiva za ogled sta tudi potočni mlin v Gibini in Slomškov mlin v Razkrižju.

Bogato naravno in kulturno dediščino zaokrožijo kulinarične posebnosti Razkriškega kota. Na voljo vam je ogled priprave ter pokušina razkriških mlincev in pogačic, ogled kuhanja žganja na starodobni način, stiskanja bučnega olja in zeliščne kuhinje. Dodatno vrednost v sklopu gastronomskih znamenitosti vam omogoča še degustacija lokalnih vin v vinorodnem območju, obisk ekološke kmetije v osrčju Razkriškega kota ter bogata prireditvena dejavnost.

V primeru, da bi bil vaš postanek daljši od enega dne so vam na voljo različne možnosti nočitve, od prenočitve na turistični kmetiji, do prenočitve v zemljanki.

 

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Facebook

Komentiraj

Komentirate kot gost.

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem