a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z #

Restavracije

 Slovenske hrane ne moremo z lahkoto uvrstiti pod nacionalno kategorijo. Oblikovale so se v številnih pokrajinah in manjših območjih ločeno in ustvarila izjemno pestro gurmansko ponudbo, ki bi jo lahko razdelili na približno 40 kuhinj. Poleg tega, da je razpeta med panonski svet in alspki, Kras in morje ter štajerska hribovja, je tudi med letne čase, praznike, tradicionalni tedenski razpored in vrsto. To bogastvo je preprosto potrebno poizkusiti. Tipične kombinacije žitnih jedi, različnih gob in pripravljenega mesa ob specifičnih sladicah in avtohtonih jedeh, ki so se razširile tudi v sosednje države. Med njimi so žganci, ocvirki, različne potice, žganci, ocvirki, polenta in štruklji ob številnih drugih. Njihova značilnost je, da nosijo močan pridih tradicije, ki je ni ogrozila globalizacija, in s tem povezana eksotika.

Ankaran (1)

Bled (9)

Bohinj (5)

Cerkno (2)

Brezovica (1)

Celje (12)

Črnomelj (2)

Ljubljana (56)

Gorje (1)

Maribor (5)

Piran (5)

Portorož (3)

Vrhnika (13)

Tržič (4)

Kranj (6)

Grill Pri Perotu

Grill Pri Perotu

Najboljši žar na slovenski obali, ravno v cetru Izole.

Okrepčevalnica gostinstvo Turk Slavko s.p.

Okrepčevalnica gostinstvo Turk Slavko s.p.

Izvor nežnega okusa vrtnin izhaja iz bližnjih vrtov obdelanih in pridelanih z ljubeznijo do domače zemlje.

<<  1 [2

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem