Gostilnica in picerija Izba

Snovik 2c, 1219 Laze v Tuhinju

Telephone

+386 (0)1 831 95 90

Kdo bi vedel za Snovik, če ne bi bilo term? Kdo bi obnavljal fasade, gradil apartmaje, odpiral gostilne, kdo bi se, odkar je avtocesta, sploh še zapeljal po Tuhinjski dolini…

Izba_slika1.jpg

Stara gostilna v novi hiši. Pri vhodu rime veselih Snovičanov, ki so končno dobili gostilno. Veliko, kot se za majhno vas spodobi, čeprav je Izba. Starani les, pastelne barve, limone namesto plastičnih rož. Stare slike, stare ure, stari mlinčki na stenah in v njih. Marsikje domačnost in tradicijo oponaša kič, toda ne tukaj. Picerija, ker jo ima vsaka vas, toda še veliko več, saj so Terme Snovik na robu vasi.

Jedilni list gre na sigurno. Da se ja ne bi kdo obrnil… Na njem je vse, kar je povsod. Odločno preveč za gostilnico, ki je povrhu predvsem picerija. Na solati je še pečeni sir, na grmadi mandljevih lističev za celo torto. Turisti pač, zrezkov hočejo 15 vrst, morja celoten ledeni program, pic pa čim več strani. Štajerce pijejo odprte, Brice (Belica, Jakončič, Prinčič) pa "zaprte". Toda, ob rižotah (v glavnem morskih), lazanjah (tudi brez glutena, tudi pice) in testeninah (7 vrst in 21 omak) so tudi polente (s paradižnikom in mocarelo, z jurčki in sirom, z zelenjavo). Ker so iz krušne peči, jih je pametno naročiti čim prej, da ne bo opeklin. Kremaste sicer niso, v zelenjavni je kombinacija vsega, kar je kuharju pri roki, vseeno pa omaka diši, po paradižniku, česnu, origanu.

To - ne (le) mimojede, ko si ravno tam in bi bilo škoda, da bi šel drugam -, da diši, pa je tudi glavni razlog za obisk Izbe (po kopanju). Preveč je po Sloveniji pic iz mrzlih tovornjakov in premalo izjem iz vročih krušnih peči. V Izbi pica hrusta, sir se vleče, paradižnik ni kečap in dno ni razmočeno, zato se je z rokami. (vir: www.rad-dobrojem.si)

GostilnicaIzba slika2

Kontakt

  • E-Mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Facebook

On the map

Fill in your address into the address field below the map and the shortest route will be calculated.

Vroče informacije

Namestitve

Destinacije

 

Kaj je POI zemljevid?

POI je turistično-informacijski zemljevid, ki ga lahko dobite na večih turističnih točkah po Sloveniji.

Preberi več ...

Zanimiva novička

Vsi naši poslovni partnerji dobijo brezplačno oglaševanje, za eno leto, na naši spletni strani!

All rights reserved! © 2012 POI.si - TakeHigher web design

Spletna stran www.poi.si beleži piškotke z namenom spremljanja obiska te strani.

Z nadaljno uporabo se s tem strinjate.

Razumem