Bazilika se je rodila iz ljubezni do kuhanja, hrane in druženja. Naša osnovna zgodba je družinska in izhaja iz želje biti preprost in hkrati malo drugačen. Pri tem pa si želimo ustvariti zgodbo, ki bo trajala in pustila pečat.
Pri nas ne kompliciramo, delamo s srcem in po navdihu. Vsakič znova se zavemo, da za nas skoraj ni večjega zadovoljstva, kot je pred vas postaviti krožnik domače župce.
Verjamemo, da je vse kar pride iz naše kuhinje zdravo, to pa zato, ker je pripravljeno vedno sveže in iz najboljših sestavin. Zelenjavo naročamo vsak dan sproti, pogosto izbiramo ekološko in lokalno ter, kar se da sezonsko.
V naši shrambi je majhen zamrzovalnik, ki hrani francoske rogljičke in občasno grah, skoraj vse ostalo uporabljamo sveže. Prisegamo na zelišča in olivno olje.
Tukaj so v ospredju sendviči in dnevna juhica, ki nam je nikoli ne uspe skuhati dovolj. Je že tako, če vse pripravljamo iz svežih sestavin in to kar v našem malem šanku.
Medtem Mojca klepeta s šopkom naših zvestih strank, zraven skuha še kakšno kavico, popeče sendvič in postreže pito.