Hood Burger se je rodil avgusta 2012 na štantu pred Sax Pubom v Ljubljani. Til Pleterski in Klemen Ptičak sta tedaj prvič v zgodovini Slovenije predstavila gurmanski burger narejen iz 100% slovenske pašne govedine, domače krompirjeve bombice in drugih lokalnih sestavin serviran na ulični način. Odziv strank je bil fantastičen in tako je Hood Burger novembra istega leta dobil svojo prvo stalno lokacijo pred centrom Interspar Vič. Hood Burger je tako za vedno spremenil slovensko burger sceno.
Hood Burger je sodobna ulična restavracija, kjer strežemo najokusnejše goveje burgerje, steak sendviče in čisto pravi domači krompirček. Eno najbolj znanih svetovnih ikon hitre hrane – hamburger, smo sestavili po svojem okusu, vendar smo se držali njegove osnovne definicije.
Kakovostne sestavine so za nas primarnega pomena, zato smo najboljše poiskali v naši okolici. Podpiramo lokalne pridelovalce in se s tem trudimo manjšati negativen vpliv emisij na okolje, ker sestavine niso pripeljane z različnih koncev sveta. Več o naših sestavinah lahko preberete tukaj.